Union-Fenerbahçe uitverkocht, tickets op zwarte markt gaan tot 750 euro

KVDP
© BRUZZ
07/03/2024

Op het internet zijn nog tickets terug te vinden voor de achtste finale van de Conference League in het Lotto Park in Anderlecht. Daar neemt Union Saint-Gilloise het donderdagavond op tegen de Turkse topploeg Fenerbahçe. Op de zwarte markt lopen de prijzen op tot 750 euro per zitje. Officieel is de wedstrijd uitverkocht.

Om 21.00 uur nemen de nummer één van België en de nummer twee van Turkije het tegen elkaar op in de Conference League. Die wedstrijd heeft Anderlechts burgemeester Fabrice Cumps (PS) onder verscherpt toezicht geplaatst. Hij nam eerder deze week een politiebesluit waarmee Turkse fans zonder geldig ticket gearresteerd kunnen worden als ze zich naar de buurt rond het Lotto Park begeven.

Union-Fenerbahçe is intussen uitverkocht. Helemaal vol zal het stadion evenwel niet zijn. Voor deze wedstrijd geldt in het RSCA-stadion een capaciteit van 14.500 zitjes in plaats van 16.500, zoals gebruikelijk voor de Europese wedstrijden van Union. Die 2.000 extra tickets zijn niet in verkoop gegaan om veiligheidsvakken vrij te houden in de tribunes.

Minstens 1.200 Turkse supporters

Van de 14.500 tickets waren er ruim duizend voorbehouden voor de fans van Fenerbahçe, één van de drie grootste voetbalclubs van Turkije. “Veel te weinig,” zei de voorzitter van de Belgische Fener-fanclub eerder deze week aan La Capitale. “Van de 1.028 tickets voor het uitvak waren er 300 bestemd voor de Europese supportersvereniging en amper veertig voor ons, terwijl wij er tweeduizend gevraagd hadden.”

b766aad6-u-ticket2.jpg

Tickets in het uitvak voor 630 tot 750 euro. Het doorverkopen van voetbaltickets is een strafbaar feit.

In principe zullen ongeveer 1.200 supporters van Fenerbahçe de wedstrijd van vanavond bijwonen in het Lotto Park, want naast de duizend tickets in het uitvak zijn er tweehonderd VIP-plekken gereserveerd. Wel valt niet uit te sluiten dat supporters van Fenerbahçe een ticket hebben gekocht in de Union-tribunes en zich mengen onder de thuissupporters.

630 tot 750 euro per ticket

Daarnaast zijn er nog tickets in omloop op de zwarte markt, al is het doorverkopen van voetbaltickets strafbaar. Op de website voor ticketverkoop seatpin.com is een tiental tickets beschikbaar in het vak voor Fenerbahçe-supporters aan prijzen van 630 tot 750 euro per zitje.

Ticketswap meldt dan weer dat het niet mogelijk is om nog tickets door te verkopen voor de voetbalwedstrijd van vanavond. “In de mate van het mogelijke proberen we de doorverkochte tickets eruit te halen,” laat Union-woordvoerder Maarten Verdoodt weten.

Donderdagnamiddag trok alvast een stoet Fenerbahçe-supporters met gele rookpijlen door de voetgangerszone in de binnenstad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sint-Gillis, Sport, Union, Union Saint-Gilloise, Conference League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni