Vrouwelijke Union-fans ongewenst aangeraakt op tribune tijdens wedstrijd tegen STVV

DVDE
© BRUZZ
07/02/2024
Updated: 07/02/2024 18.38u

Een tiental vrouwelijke fans van voetbalclub Union zijn tijdens de thuiswedstrijd tegen STVV, op 21 januari, ongewenst aangeraakt door andere supporters op de Oosttribune van het Joseph Marienstadion. Dat is te lezen in een bericht op de website van de club. Union gaat nu, in samenwerking met de politie, de daders identificeren. "Deze 'fans' zullen nooit meer welkom zijn in het stadion", klinkt het.

Volgens Union-woordvoerder Maarten Verdoodt gaat het om een tiental vrouwelijke fans die afgelopen zondag een brief stuurden naar CEO Philippe Bormans. Daarin vertelden ze dat ze ongewenst waren aangeraakt tijdens de thuiswedstrijd tegen STVV van 21 januari op de Oosttribune.

Als reactie gaat Union nieuwe, verbeterde veiligheidsmaatregelen doorvoeren. "Deze veiligheidsprocedures zullen nu meteen worden ontwikkeld met een focus op het aanpakken van alle vormen van seksisme en vrouwenhaat", aldus Bormans.

Stewards aanspreken

Union speelt woensdagavond op verplaatsing tegen Club Brugge om 20.45 uur in de Beker van België. De stewards zijn voor deze wedstrijd, alsook voor de thuiswedstrijd tegen Westerlo op 10 februari, gebrieft om in te grijpen mocht er zich nog grensoverschrijdend gedrag voordoen. Wie zich onveilig voelt, wordt verzocht om de stewards aan te spreken.

"Het positieve aan een voetbalstadion is dat daar heel veel camera's hangen", vertelt Maarten Verdoodt aan BRUZZ. "Die beelden zijn nu doorgegeven aan de politiezone Brussel-Zuid, die het onderzoek voert. Zij zullen de daders van het ongewenst gedrag identificeren aan de hand van de beelden." Bovendien zullen de daders, eens ze geïdentificeerd en vervolgd zijn door de politie, nooit meer toegelaten worden in het Joseph Marienstadion.

Vrouwelijke Union-supporters getuigen over de sfeer op de tribunes bij Union.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Sport , Veiligheid , Union , grensoverschrijdend gedrag , voetbalfans

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni