Belga

| Midden april 2024: Zeno Debast deelt een elleboogstoot uit aan Union-spits Nilsson in de Brusselse derby en wordt bestraft met een rode kaart.

Zeno Debast speelt volgend seizoen voor Portugese landskampioen

© Belga
12/06/2024

Het is zo goed als zeker dat Rode Duivel Zeno Debast deze zomer van RSC Anderlecht naar de Portugese kampioen Sporting Lissabon verkast. De deal tussen de twintigjarige verdediger en de club uit Lissabon is rond, zo bevestigde Debast zelf aan Het Laatste Nieuws.

"Ik heb beslist om volgend seizoen voor Sporting uit te komen. Mijn keuze is ingegeven door het vertrouwen dat deze traditieclub in mij stelt. Sporting is voor mij de juiste volgende stap, omdat de sportieve uitdagingen passen bij mijn ambities" liet Debast in een exclusieve reactie weten aan de Vlaamse krant.

De deal tussen Debast en Sporting hing al een tijdje in de lucht. Helemaal in kannen en kruiken is de transfer evenwel nog niet. Anderlecht en Sporting moeten nog tot een akkoord komen. "Ik heb er alle vertrouwen in dat dat akkoord er komt", zegt Debast. "Er is een positieve dialoog is en alle partijen werken constructief aan een overeenkomst."

Debast speelde zich de afgelopen seizoenen in de kijker bij heel wat buitenlandse clubs. De jonge verdediger ontpopte zich aan de zijde van de ervaren Jan Vertonghen tot een steunpilaar in de paars-witte defensie. Debast verlaat Anderlecht met 96 officiële wedstrijden op de teller.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , Zeno Debast , Sporting Lissabon , RSC Anderlecht , Rode Duivels , elleboogstoot , gustaf nilsson , Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni