| Het Marriott Hotel nabij de Beurs is een van de nieuwe houders van het Green Key-certificaat.

Nog eens zeven Brusselse etablissementen krijgen Green Key-label voor duurzaamheid

© Belga
05/03/2024

Sinds dinsdag zijn in totaal 57 Brusselse bedrijven in het bezit van een Green Key-certificaat. Met dat label erkent de Brusselse toeristische dienst Visit.brussels de inspanningen die bedrijven leveren om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Zeven nieuwe Brusselse etablissementen kregen dinsdag het label opgespeld, in het bijzijn van minister-president Rudi Vervoort (PS).

De voorstelling van de zeven nieuwe laureaten vond plaats in het Marriott Hotel nabij het Brusselse Beursgebouw. Dat hotel is zelf een kersverse houder van het Green Key-certificaat, net als Le Louise Hotel Brussels, Motel One Brussels, Novotel Brussels Midi Station, Bip Meeting Center, Sofitel Brussels Europe en 9Hotel Zavel.

De nieuwe houders van het label vervoegen zo de vijftig andere Brusselse houders. Daaronder onder meer het Internationaal Perscentrum, Bluepoint Brussels, Agora Brussels Grote Markt, Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen vzw, Aloft Brussels Schuman Hotel en Radisson Red Brussels.

Duurzame accomodatie

Het Green Key-label is een internationaal kwaliteitslabel met betrekking tot duurzaamheid, gericht op accommodaties, evenementslocaties, attracties en restaurants. Het label is afkomstig van de Foundation for Environmental Education. De uitreiking wordt in Brussel gecoördineerd door GoodPlanet Belgium en Canopea, in samenwerking met de toeristische dienst visit.brussels en de Brussels Hotel Association (BHA). Ook Brussels Special Venues en Brussels Museums zijn partners in het verhaal.

"De ontwikkeling van toerisme met een positieve impact is een prioriteit voor visit.brussels. De toeristische sector helpen om duurzamere praktijken toe te passen, maakt ook deel uit van onze missie," duidt Patrick Bontinck, ceo van visit.brussels. Rodolphe Van Weyenbergh, secretaris-generaal van de Brussels Hotel Association, wijst erop dat ondertussen meer dan 39 procent van de Brusselse hotelkamers aan de duurzaamheidsverwachtingen voldoet. Een derde van de hotels ontving al een Green Key-certificaat. "De doelstelling is ooit de 50 procent te overschrijden," zegt Van Weyenbergh.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni