Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS)

| Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS).

Ruim 8 miljoen euro voor energierenovaties van Brusselse overheidsinfrastructuur

© belga
14/03/2024

De Brusselse regering heeft donderdag vier projecten geselecteerd voor energierenovatie van lokale of gewestelijke infrastructuur in het kader van het Brusselse EFRO-programma 2021-2017. Het gaat om een budget van 8 miljoen euro, kondigt minister-president Rudi Vervoort aan. De vier projecten sluiten aan bij het beleid dat de Brusselse regering voert om een energietransitie te maken en de gevolgen van de klimaatverandering te temperen, stelt hij.

Het totale budget voor het Brusselse EFRO-programma, dat de Europese Unie voor 121,3 miljoen euro ondersteunt, bedraagt meer dan 300 miljoen euro. Daarmee worden lijnen uitgezet voor de ondersteuning en ontwikkeling van Brusselse projecten en investeringen van gewestelijk belang, die tegen eind 2029 uitgevoerd moeten zijn.

De projecten, die na een projectoproep in maart 2023 werden geselecteerd, zijn het cultureel, artistiek en creatief productiecentrum Manchester-Bodega, dat op ruim 2,6 miljoen steun kan rekenen, de energierenovatie van de gebouwen van de gemeente Elsene op de Rabelais-site (bijna 2,2 miljoen), de energierenovatie van Berchem GAN van Net Brussel (2,6 miljoen) en van de Bempt GAN (ruim 580.000 euro).

"De vier geselecteerde projecten samen leiden niet enkel tot een vermindering van het jaarlijkse primaire energieverbruik (van de openbare gebouwen in kwestie), maar brengen ook de uitstoot van broeikasgassen naar beneden door te zorgen voor naar schatting 398,8 ton minder CO2-uitstoot per jaar", stelt minister-president Rudi Vervoort.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni