UZ Hoofdingang van het Universitair Ziekenhuis Jette web

| Hoofdingang van het Universitair Ziekenhuis in Jette.

Stroompanne op campus UZ Brussel

SN
© BRUZZ
21/01/2020
Updated: 21/01/2020 11.22u

Op de campus van het UZ Brussel in Jette was sinds 10 uur een stroompanne. Het probleem werd onderzocht en iets over 11 was het probleem op de meeste plaatsen opgelost. Het ziekenhuis bekijkt nu hoe het de achterstand bij de behandeling van patiënten kan inlopen.

De stroompanne ontstond iets voor 10 uur dinsdagmorgen, op de campus van het UZ Brussel. Ook de faculteit van de VUB was betrokken, maar niet de Erasmushogeschool. Volgens stroomnetbeheerder Sibelga gaat het om een panne bij het UZ zelf, aangezien de elektriciteitsbevoorrading door Sibelga in orde is.

“Onze technici zijn het probleem nu aan het onderzoeken,” zegt Edgard Eeckman van het UZ Brussel. “Dankzij ons noodsysteem hebben we de nodige verlichting. Ondertussen remmen we bepaalde onderzoeken af en passen we op met gebruik van de liften.” Eeckman verwacht dat het probleem niet te lang zal aanslepen.

“Gelukkig hebben we een tijd geleden een algemeen, goed werkend noodsysteem geïnstalleerd. Dat werpt nu zijn vruchten af,” zegt Eeckman. “De situatie is nu even hinderlijk, maar we zullen het probleem in een keer kunnen oplossen voor de hele campus.”

Opgelost

Iets over 11 uur was de stroomvoorziening op de meeste plekken hersteld, meldt het UZ. Er zijn geen patiënten naar huis gestuurd, maar door de panne zijn er wel vertragingen ontstaan. Er wordt nu bekeken hoe die kunnen worden ingelopen.

Dit artikel kwam tot stand dankzij een tip van een lezer. Nieuws melden kan via Whatsapp (0489-988.988) of via het formulier op onze website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette , actua , stroompanne , UZ Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni