Tania Dekens grote baas van Iriscare

© Twitter Tania Dekens
| Tania Dekens (SP.A) leidend ambtenaar Iriscare

De voormalige baas van het Federaal Agentschap voor de Kinderbijslag Tania Dekens gaat Iriscare leiden. Dat is de fonkelnieuwe bicommunautaire instelling die in Brussel belast is met het bejaarden -en gehandicaptenbeleid, de rust- en verzorgingstehuizen en de kinderbijslag. Dekens (47) werd dit jaar ook al uitgeroepen tot overheidsmanager van het jaar.

Er wacht Dekens bij Iriscare een grote uitdaging. De instelling bestaat nog maar pas en zal op termijn 1,2 miljard euro beheren. Op 1 januari 2020 neemt Brussel de kinderbijslag over van het federale niveau. Op dat moment treedt ook het nieuwe kinderbijslagstelsel in voege. Over net géén jaar dus.

Een logische keuze zou je de aanstelling van Dekens kunnen noemen. Sinds 2012 leidde zij het Federaal Agentschap voor de Kinderbijslag. Een instelling die, met de overheveling van de kinderbijslag naar de gemeenschappen, op termijn verdwijnt.

Met Dekens haalt Iriscare dus een expert in huis. Bovendien kent ze Brussel goed. Dekens woont in Molenbeek waar ze gemeenteraadslid is voor SP.A.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?