Twee nabijgelegen supermarkten overvallen in Jette en Wemmel

© Photonews
| Archiefbeeld

Twee supermarkten die op korte afstand van elkaar liggen in Jette en Wemmel, zijn dinsdagnamiddag kort na elkaar overvallen. Dat meldt Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door de parketten van Brussel en Halle-Vilvoorde. Of er een verband is tussen beide overvallen, is nog niet duidelijk.

De eerste overval vond omstreeks 15.00 uur plaats, toen een gewapende man de Delhaize-winkel aan de Henri Liebrechtlaan in Jette binnenstapte. Hij bedreigde de kassierster en eiste de inhoud van de kassa. Uiteindelijk ging de man er vandoor met zo'n 1.100 euro.

De politie zal de bewakingsbeelden van de supermarkt analyseren om de overvaller te proberen identificeren.

Enkele uren later, rond 18.15 uur, was de Colruytwinkel aan de Romeinsesteenweg in Wemmel dan het doelwit van een overval. Eén gemaskerde en gewapende dader bedreigde het aanwezige personeel en kon de inhoud van drie kassa's buitmaken, alvorens de vlucht te nemen.

Ook hier werd een opsporingsonderzoek geopend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?