'Veel last-minute boekers in Brusselse hotels'

© Marc Vanstraelen - Flickr CC

Verleden week was gemiddeld 23 procent van de kamers in de Brusselse hotels bezet, met een hoogtepunt op zaterdag van maar liefst 32 procent. Dat meldt Visit.brussels. De cijfers zijn exclusief alle hotels in de stad die nog gesloten zijn. In de maand juni bedroeg de gemiddelde bezettingsgraad maar 8 procent.

De toename in boekingen lijkt echter maar een tijdelijk fenomeen. De bevestigde boekingen voor de komende twaalf weken voorspellen opnieuw maar een bezettingsgraad van 8 procent. Maar dat wil niet zeggen dat er ook daadwerkelijk zo weinig kamers uiteindelijk gevuld zullen zijn: “We merken op dat veel mensen last minute boeken,” legt Simon Detemmerman, van Visit.brussels, uit.

“Daarnaast is het opvallend dat de helft van de bezoekers Belgen zijn, terwijl zij normaal maar ongeveer 10 procent van de hotelgasten uitmaken.” De rest van het cliënteel bestaat vooral uit toeristen uit Frankrijk en Duitsland.

Omdat veel hotels nog dicht blijven en er maar een klein percentage van de beschikbare kamers geboekt wordt, maakte de Brusselse Regering vorige donderdag bekend dat ze de hotelsector met een som van bijna 20 miljoen euro zal steunen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?