Brand in aparthotel, vermoedelijk door oververhitte lader

MW
© BRUZZ
15/01/2024

De Brusselse brandweer is vanochtend rond 8.45 uur uitgerukt voor een brand in een studio op de derde verdieping van een aparthotel op de Vleurgatsesteenweg in Elsene. Daarbij vielen geen gewonden. Mogelijk ligt een oververhitte gsm-lader aan de oorsprong van de brand.

“We hebben de vlammen snel onder controle gekregen,” vertelt woordvoerder van de Brusselse brandweer Walter Derieuw. “We gingen de brand te lijf met zowel een brandladder langs buiten als een brandslang binnen in het gebouw en konden verhinderen dat de rook zich verspreidde over de gemeenschappeijke delen van het aparthotel.”

Er vielen geen gewonden bij het incident. “De bewoonster van de getroffen studio kon zichzelf in veiligheid brengen,” zegt Derieuw. “De studio is wel onbewoonbaar.”

De Brusselse politie stelde een tijdlang een veiligheidsperimeter in en leidde de evacuatie van het gebouw in goede banen.

‘Laad toestel op in ruimte met rookmelder’

“De oorsprong van de brand is accidenteel,” geeft Derieuw nog mee. “Een van de bewandelde pistes is de oververhitting van een gsm-lader die op een stapel kledij lag.” Daarom volgende tips van de woordvoerder: “Het loont de moeite om te investeren in goed materiaal, gebruik de lader van de fabrikant. Laad ook nooit op wanneer je er niet bent of ’s nachts en plaats de lader en het apparaat op een harde, niet-brandbare oppervlakte. Laad je toestellen tot slot op in een ruimte waar een rookmelder aanwezig is.”

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni