Door het bendegeweld durven sommige buurtbewoners in Anderlecht ’s avonds niet meer op straat, al verbaast het geweld niet meer. BRUZZ vroeg aan zijn lezers of zij zich onveiliger voelen in Brussel.

©
Tom Coninx
| Speciale interventieteams aan metrostation Clemenceau.
DEBATTEER MEE - Onveiligheidsgevoel: "Een onzichtbare soort stress"
Van de respondenten in onze poll geeft 64 procent aan zich onveiliger te voelen op straat door het toenemende aantal schietpartijen. Een niet te verwaarlozen 29 procent van de respondenten zegt zich niet onveiliger te voelen, 7 procent twijfelt.
"Als inwoner van Anderlecht is mijn gevoel naar mijn woonplaats toe de afgelopen tijd negatiever geworden, hoewel ik in de praktijk niets heb gemerkt van de schietpartijen om de hoek", schrijft lezer Jan F. "Het is eerder een onzichtbaar soort stress, op de achtergrond." Andere BRUZZ-lezers treden hem bij. "Ik woon sinds 36 jaar in Anderlecht en heb dergelijke ontsporing van geweld tussen drugsbendes nooit eerder gekend", schrijft Sophie V. "De straffeloosheid enerzijds en de toename van gedrogeerde mensen in en rond de metrostations anderzijds, creëren een toenemend onveiligheidsgevoel."
Er zijn ook lezers die expliciet duidelijk maken dat de schietpartijen in de hoofdstad niet hun grootste zorg zijn. "Ik voel me onveiliger door politieke stilstand en de houding van de PS, en ook de roekeloze autobestuurders", aldus Le M. "Ik voel me onveiliger door het grote aantal druggebruikers, het drukke verkeer, de slecht beheerde openbare ruimte. De kans dat ik in een schietpartij beland is in vergelijking oneindig veel kleiner", vult Dries C. aan.
Lees meer over: Anderlecht , Veiligheid , onveiligheidsgevoel , Debatteer Mee