Politiebewaking bij metrohalte Simonis

| De man werd betrapt in de buurt van het Simonisplein.

Drugdealer opgepakt op openbaar vervoer in Koekelberg

© Belga
03/05/2024

Afgelopen zondag heeft de lokale politie Brussel West op het openbaar vervoer een man opgepakt die drugs aan het dealen was. Bij een huiszoeking trof de politie vervolgens bijna 400 gram cocaïne en meer dan 12.500 euro cash geld aan. Dat meldt het Brusselse parket vrijdag.

Het waren leden van de TECOV-dienst (Transport En Commun Openbaar Vervoer) van de politie Brussel West die de man opmerkten en besloten hem te volgen.

"Omstreeks 16.30 uur had de man op het Simonisplein in Koekelberg contact met een persoon die 100 euro overhandigde aan de verdachte", zegt het parket. "De beide personen werden onderworpen aan een controle en overgebracht naar het commissariaat. De verdachte bood zowel ter plaatse als tijdens zijn overbrenging weerstand."

Garagebox

Toen de politie de man fouilleerde, trof ze verschillende pakjes cocaïne aan, goed voor ruim 22 gram, twee gsm's, en een som geld van €645. Daarop volgde een huiszoeking en in een garagebox vond de politie nog een gsm, bijna 400 gram cocaïne, meer dan 12.500 euro, drie precisieweegschalen, een handvuurwapen en bijbehorende munitie, en verschillende dure accessoires.

"De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsbevel geplaatst, weliswaar onder de modaliteit van het elektronisch toezicht", aldus nog het parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Koekelberg , Veiligheid , Samenleving , druggebruik op MIVB-netwerk , Politie Brussel West , Eugène Simonisplein , actieplan drugs , cocaïnedealer , Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni