Mediamarkt / Google 

Verdachte van steekpartij op Mediamarkt-medewerker blijft aangehouden

© BRUZZ
31/05/2024
Updated: 31/05/2024 16.44u

De verdachte van een steekpartij op een Mediamarkt-medewerker blijft voorlopig aangehouden, zo heeft de onderzoeksrechter beslist. Vrijdag werd een medewerker van elektronicazaak in de Nieuwstraat neergestoken door een klant tijdens een controle. Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar.

Vrijdag net voor de middag werd een veiligheidsagent van de MediaMarkt meermaals met een mes gestoken door een man die hij probeerde tegen te houden omdat het alarm was afgegaan, zo laat het Brussels parket weten.

Een verdachte werd opgepakt en in verdenking gesteld van diefstal met geweld en wapenvertoon. De onderzoeksrechter besliste zaterdag dat hij voorlopig aangehouden moet blijven. Over zijn motief is voorlopig niets bekend. De politie kan al met zekerheid zeggen dat er geen sprake is van een terroristische beweegreden.

Klant haalt uit met mes tijdens controle

"Het incident gebeurde toen een klant zich naar de uitgang van de winkel begaf," doet de persverantwoordelijke van de winkelketen het relaas. "De persoon werd daar door onze medewerker gecontroleerd op diefstal. Vervolgens ontstond een chaotische situatie die omsloeg in een steekpartij."

“Ik ging nietsvermoedend de winkel binnen en zag een medewerker bebloed op de grond zitten,” vertelt een getuige aan BRUZZ. "Een andere medewerker vertelde dat hun collega was neergestoken.” Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar, maar verdere details ontbreken vooralsnog.

Winkel bleef open

"Omstreeks 11.40 uur werd onze politiezone gecontacteerd over een man die neergestoken werd terwijl hij als bewakingsagent dienst deed in de Mediamarkt", bevestigde ook Linda Camarero-Verde, woordvoerster van de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene. Politie, MUG en ambulance kwamen massaal ter plaatse.

Er werd vrijdag tijdelijk een perimeter ingesteld, maar de winkel bleef toegankelijk. De komende dagen neemt Mediamarkt extra veiligheidsmaatregelen. Bovendien kunnen medewerkers in dit filiaal een beroep doen op psychologische steun en slachtofferhulp.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Veiligheid , mesaanval , mediamarkt , Nieuwstraat , medewerker aangevallen , politie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni