| Archiefbeeld.

N-VA: 'Actieplan voor Zuidstation boekt geen vooruitgang'

© Belga
26/03/2024

Het actieplan van de federale en Brusselse regering voor het Zuidstation boekt maar geen vooruitgang. Dat leert N-VA-parlementslid Mathias Vanden Borre uit de voorstelling van het activiteitenverslag 2022-2023 en de vooruitgang van het actieplan door Hoge Ambtenaar Sophie Lavaux in de commissie Binnenlandse Zaken van het Brussels Parlement.

"Zo is het koffiedik kijken wanneer de permanente politiepost in het Zuidstation ingericht zal worden. Daarnaast zullen heel wat maatregelen pas uitgevoerd worden eenmaal ze verwerkt zijn in het volgende Brusselse Veiligheidsplan", stelt Vanden Borre. "Het zal dus nog een tijdje duren voor we de resultaten van dat plan zullen zien".

Mathias Vanden Borre betreurt dat het plan van aanpak voor het Zuidstation van de N-VA in het parlement weggestemd werd door de meerderheid. "Spijtig. Nochtans is er nood aan bestuurlijke handhaving in en rond de Brusselse stations. Wij willen een regelgevend kader dat duidelijkheid brengt wat wel en niet acceptabel is in de stationsomgeving, voor zowel burgers als politie. Dat moet de sociale cohesie bevorderen en het veiligheidsgevoel vergroten", verduidelijkt het N-VA-parlementslid.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni