| De gevangenis in Haren (archiefbeeld).

Opnieuw bijstand van politiemensen nodig door staking in gevangenissen

© Belga
03/04/2024

Er zijn woensdag een 25-tal personeelsleden opgevorderd voor de ochtend- en de nachtploeg in de Belgische gevangenissen. Dat blijkt woensdag uit een overzicht van het gevangeniswezen. De Brusselse gevangenissen kregen tijdens de nacht steun van vier politiemensen om tijdens de cipiersstaking een minimale dienstverlening in de gevangenissen te voorzien.

Sinds maandag 22 uur is er een staking van onbepaalde duur aan de gang in de Belgische gevangenissen. De drie grote vakbonden riepen op tot de actie nadat het overleg met minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) over de overbevolking en het personeelstekort vorige week op niets was uitgedraaid.

Net zoals dinsdag, worden er vooral personeelsleden voor de Vlaamse gevangenissen opgevorderd: zes mensen voor de nachtploeg en ook nog eens vijftien voor de ochtendploeg. De personeelsleden worden opgetrommeld om tijdens de cipiersstaking een minimale dienstverlening in de gevangenissen te voorzien.

De Brusselse gevangenissen hebben tijdens de nacht ook de steun gekregen van vier politiemensen. In Wallonië zijn de gouverneurs niet overgegaan tot het opvorderen van personeelsleden. Er zijn vandaag in de Belgische gevangenissen 12.058 gedetineerden aanwezig, zo meldt het Directoraat-Generaal Penitentiaire Inrichtingen nog.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni