Federale Politie

Parket zoekt daders diefstal met geweld in metrostation Munthof

© BRUZZ
02/04/2024

Het Brussels parket is op zoek naar drie verdachten van een gewelddadige overval in metrostation Munthof. De feiten dateren van mei 2023.

Het trio sloeg vrijdag 19 mei 2023 toe in een metrostel in station Munthof, rond 15.46 uur. Op het ogenblik dat de deuren sloten, trokken ze hardhandig een halsketting af van één van de passagiers. Vervolgens stapten ze uit en namen ze de metro in de tegenovergestelde richting.

De eerste verdachte is rond de twintig. Hij is slank gebouwd en heeft donker haar dat opgeschoren is aan de zijkanten. Op het moment van de feiten droeg hij een donkere Nike-trainingsjas met een blauw patroon op de mouw, een hemelsblauwe en witte pet met een rond logo, en een blauwe bril. Hij had twee grote gouden kettingen rond zijn nek en had ook nog een grijze mouwloze jas met kap bij zich.

De tweede verdachte heeft een ovaal gezicht, is ook rond de twintig en slank gebouwd. Hij heeft halflang donker haar met lichte lokken, dat is opgeschoren aan de zijkanten. Tijdens de diefstal droeg hij een zwarte broek met blauwe markeringen op de linkerpijp van Nike, een zwarte hoodie met een blauw Nike-opschrift op de buik en linkermouw, en een pet met een rond logo, identiek aan die van de eerste verdachte. Hij droeg zilveren kettingen rond zijn nek.

Ook de derde verdachte is rond de twintig en slank gebouwd. Hij is kleiner dan zijn twee kompanen en heeft lang, donker, krullend haar op schouderlengte. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een kakikleurige pet en een donkere jas met een met bont afgezette kap. Daaronder droeg hij een zwart gewatteerd jasje en een trui met een gouden logo.

Wie denkt meer informatie te hebben, kan contact opnemen met de federale politie op het gratis nummer 0800/ 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni