Philippe Close: ‘Schietpartij in Laken heeft geen verband met drugshandel’

© Belga
26/03/2024

De schietpartij die zaterdagavond in Laken heeft plaatsgevonden houdt geen verband met het drugsmilieu. Dat heeft de burgemeester van de stad Brussel Philippe Close (PS) maandagavond in de Brusselse gemeenteraad gezegd.

Zaterdag rond 23.50 uur kreeg de politie een melding van schoten in de Steylstraat in Laken. De politie ontdekte er het bewusteloze lichaam van een 29-jarige man met ernstige schotwonden. De man overleed ter plaatse.

"Het verband met de drugscene werd niet bevestigd. De gebeurtenissen van zondag hebben meer te maken met financiële fraude", aldus burgemeester Close in een antwoord op vragen van verschillende gemeenteraadsleden over de toename van het aantal drugsgerelateerde incidenten en de gebeurtenissen die zaterdagavond plaatsvonden in Laken.

Eerder op maandag had het parket een 26-jarige man aangehouden in kader van het onderzoek naar de schietpartij zaterdag, waarbij een man het leven liet. Hij wordt beschuldigd van moord en wapenbezit zonder vergunning. Er is ook een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Het onderzoek loopt nog, vanwege het vermoeden dat er meerdere daders zijn. "Het onderzoek wordt voortgezet om te proberen de andere hoofdrolspelers van deze gebeurtenissen te identificeren", zei het parket.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni