Politie onderzoekt schietincident aan Clemenceau

SD
© BRUZZ - Belga
01/04/2024
Updated: 01/04/2024 13.09u

In de nacht van zondag op maandag zijn schoten gelost aan het Anderlechtse metrostation Clemenceau. Daarbij werd een huis geviseerd, maar er vielen geen gewonden. Korpschef Jurgen De Landsheer van politiezone Zuid bevestigt aan BRUZZ dat een onderzoek lopende is naar een 'mogelijke' schietpartij.

In een gevel van een nabijgelegen huis zouden kogelgaten zijn aangetroffen. "We kunnen bevestigen dat er in de nacht van zondag op maandag schoten zijn gelost in Anderlecht, in de buurt van de wijk Clemenceau", verklaarde woordvoerster Melissa Morales Magri van de gemeente Anderlecht.

"Rond 3 uur 's ochtends werd de politie van Brussel-Zuid opgeroepen voor meerdere schoten in de buurt van metrohalte Clemenceau", laat het parket van Brussel weten. Verschillende patrouilles gingen ter plaatse. Daar zagen de agenten verschillende kogelhulzen op de grond liggen.

"Niemand raakte gewond", bevestigde het parket. Het openbaar ministerie heeft een onderzoek ingesteld om de precieze omstandigheden van het incident vast te stellen.

Beelden: Caravaggio media.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni