| Korpschef Jurgen De Landsheer vroeg enkele dagen geleden in 'De Afspraak' al om versterking.

Politiezone Zuid wil inzetten op drugs en niet op voetbalmatchten

© Belga
21/03/2024

Politiezone Brussel Zuid wil tot de zomer hulp van buiten de zone voor de beveiliging van onder meer voetbalwedstrijden en concerten om zich volop te kunnen concentreren op het gewestelijke drugsplan, aangezien de helft van de hotspots in de zone liggen. Ook vraagt de politiezone om niet te moeten bijspringen bij stakingen in de gevangenissen.

Dat staat in een brief van de burgemeesters Fabrice Cumps (Anderlecht), Mariam El Hamidine (Vorst) en Jean Spinette (Sint-Gillis en voorzitter van het Politiecollege) en korpschef Jurgen De Landsheer aan minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, met kopie aan Brussels minister-president Rudi Vervoort.

De strijd tegen de drugshandel, die startte in Peterbos, begint zijn vruchten af te werpen en moet voortgezet worden en uitgebreid naar de andere hotspots in de drie gemeenten.

Anderlecht, Union en Vorst Nationaal

Daarom dient de meerderheid van de politiemensen van de zone hiervoor ingezet te worden en kan er geen personeel vrijgemaakt worden voor ondersteunende taken binnen of buiten de zone.

"Daarom roepen we op tot nationale solidariteit voor evenementen die door de politie beveiligd moeten worden", aldus de brief. Er wordt verwezen naar de tien play-off-wedstrijden van Anderlecht en Union, de tientallen concerten die in Vorst Nationaal gepland staan, de Europese toppen, de beveiliging van gevoelige plaatsen en stakingen in de gevangenissen, waarvoor tot aan de zomer politiemensen van buiten de zone ingezet zouden moeten worden.

Op die manier kunnen we onze eigen effectieven inzetten om de aanwezigheid in gevoelige wijken op te voeren en de genomen administratieve politiemaatregelen te ontplooien, klinkt het.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sint-Gillis , Vorst , Veiligheid , Fabrice Cumps , politiezone Zuid , Jean Spinette , Mariam El Hamidine , Annelies Verlinden

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni