Slachtoffer busongeval Vilvoordsesteenweg nog steeds kritiek

© Chris Verhaeghe
02/04/2024

Een van de toeristen die afgelopen zondag zwaargewond raakte bij een busongeval ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ook een tweede slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis, maar zijn leven is niet meer in gevaar. De twintig andere gewonden mochten het ziekenhuis intussen verlaten.

Het ongeval gebeurde zondagmiddag op de Vilvoordsesteenweg. Uit de eerste elementen van het onderzoek bleek dat de bus met 33 buitenlandse toeristen te kampen had met technische problemen, waarna de chauffeur tegen een boom aanreed. In totaal raakten 22 personen gewond, drie van hen waren er erg aan toe.

“De precieze oorzaak is nog niet gekend,” zegt Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket. “Er werd een expert aangesteld, die ter plekke is geweest voor onderzoek. De chauffeur werd na het ongeval getest en was niet onder invloed van alcohol of drugs.”

Een van de mensen die zwaargewond raakte bij het ongeval heeft het ziekenhuis al mogen verlaten, net als alle lichtgewonde slachtoffers. “Er ligt nog één persoon in levensgevaar op de dienst intensieve zorgen,” aldus het parket. “Het tweede zwaargewonde slachtoffer verkeert niet meer in levensgevaar, maar ligt wel nog in het ziekenhuis.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni