Burgemeester na schietpartij in Vorst: 'Ik vraag al maanden om federale ondersteuning'

© Belga - BRUZZ
13/03/2024
Updated: 13/03/2024 18.08u

In de de Fierlantstraat in Vorst zijn dinsdagnacht rond 1 uur schoten gelost. Drie mensen raakten gewond. Een van hen verkeerde even in levensgevaar. Dat bevestigt het kabinet van burgemeester Mariam El Hamidine (Ecolo) woensdagochtend. "Ik vraag al maanden om federale ondersteuning voor onze lokale politie en er gebeurt niks. Nu moeten er jammer genoeg opnieuw slachtoffers vallen."

Aan het Sint-Antoniusplein, op de kruising met de de Fierlantstraat, vuurde een persoon dinsdagnacht verschillende schoten af. Daarbij raakten drie slachtoffers gewond. Ze werden afgevoerd naar het ziekenhuis. "Zij verkeren niet in levensgevaar", zegt Sarah Frederickx, woordvoerder van de politiezone Zuid. Er was ook schade aan een auto en een huis.

Volgens onze BRUZZ-reporter ter plaatse is de sfeer in de buurt heel grimmig. "Veel buurtbewoners geven aan dat er al lang drugs wordt gedeald in de buurt, maar dat het de laatste weken veel erger is geworden. Volgens hen zijn de betrokkenen geen mensen uit de wijk."

Het Laatste Nieuws schrijft dat het om een gevecht tussen bendes ging, er waren zo'n 20 mensen betrokken. Dat kan het kabinet van burgemeester El Hamidine voorlopig niet bevestigen. "We hopen dat de beelden van de bewakingscamera wat antwoorden zullen geven", zegt woordvoerder Caroline Corbiau.

Het parket heeft de eerste onderzoeksdaden bevolen, namelijk het verhoren van getuigen, het cameraonderzoek en de tussenkomst van het laboratorium van de federale gerechtelijke politie. "Het onderzoek wordt actief voortgezet, en het parket zal in de late namiddag of morgen meer informatie geven", klinkt het nog.

In 2020 viel bij een schietpartij in dezelfde wijk een dodelijk slachtoffer.

Federale hulp

Burgemeester van Vorst, Mariam El Hamidine (Ecolo) reageert onthutst en boos op de schietpartij in haar gemeente: "Ik vraag al maanden, samen met de andere Brusselse burgemeesters, om federale ondersteuning voor onze lokale politie en er gebeurt niks. Nu moeten er jammer genoeg opnieuw slachtoffers vallen."

*lees verder onder video

Details over de identiteit van de slachtoffers of daders kon El Hamidine niet prijsgeven: "De zaak is nu in handen van de federale politie, dus ik heb geen toegang tot alle informatie. Wel weet ik dat de daders nog niet opgepakt zijn", besluit ze.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni