Politiezone Brussel-West via Facebook

Vier minderjarigen opgepakt na gewapende overval in Sint-Agatha-Berchem

© Chris Verhaeghe
22/05/2024

In Jette zijn dinsdag vier minderjarigen opgepakt na een gewapende overval op een handelszaak. Zowel de uitbater van de winkel als een tweede aanwezige raakten bij de feiten gewond.

Vijf jongeren, gemaskerd en gewapend met hamers en handvuurwapens, drongen dinsdagvoormiddag een Cash Converter-filiaal binnen langs de Keizer Karellaan in Sint-Agatha-Berchem. Ze gingen aan de haal met verschillende elektrische toestellen, maar kozen het hazenpad toen een van de twee slachtoffers een van de overvallers probeerde te overmeesteren. De man kreeg meerdere klappen toegediend en kon niet verhinderen dat de vijf overvallers konden ontsnappen.

"De eigenaar van de winkel raakte gewond en werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis," zegt Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket. "Hij is dertien dagen werkonbekwaam. Een tweede persoon, vermoedelijk een klant, raakte eveneens gewond en is vier dagen arbeidsongeschikt."

Speurhonden

De politie van de zone Brussel West zette meteen een zoekactie op en kon nabij het Laarbeekbos vier verdachten oppakken. "De lokale politie kreeg hierbij versterking van de federale politie, die speurhonden en een helikopter inzette," aldus Vanoverschelde.

De opgepakte verdachten bleken allen minderjarig te zijn. "Drie verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket van Brussel en één minderjarige verdachte werd ter beschikking gesteld van het parket van Halle-Vilvoorde," laat de parketwoordvoerder weten. "De drie verdachten die ter beschikking werden gesteld van het parket van Brussel zullen binnenkort voor de jeugdrechter verschijnen. Het onderzoek loopt intussen volop verder en in het belang daarvan zal er niet verder worden gecommuniceerd."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni