| Het Arenberggebouw in Brussel.

Vlaamse ambtenaren in 2023 naar nieuwe huurgebouwen

© Belga
22/02/2019

Vlaanderen wil de ambtenaren uit de Arenberg-, Ellips en Ferrarisgebouwen vanaf 2023 onderbrengen in één of twee nieuw te huren gebouwen. Dat blijkt uit een gunning die vrijdag op de agenda van de Vlaamse ministerraad stond.

In 2017 besloot de Vlaamse regering alle Brusselse ambtenaren bij voorkeur te groeperen in drie grote kantoorgebouwen. Eind dat jaar werden de medewerkers uit het Boudewijn- en het Phoenix-gebouw aan de Albert II-laan al verhuisd naar het nieuwe Herman Teirlinckgebouw op de site van Tour & Taxis. Daar werken sindsdien 2.600 ambtenaren in een toekomstgericht kantoorgebouw, met een lage energiefactuur en 2.000 vierkante meter zonnepanelen.

De huurcontracten van de gebouwen Arenberg en Ellips lopen af in 2023 en 2024. Daarnaast is het Ferrarisgebouw aan renovatie toe. Voor de vervanging legde de regering twee jaar geleden een aantal mogelijke scenario's voor.

Er werd onder meer gedacht aan een nieuwbouw op de site van het Ferrarisgebouw, een nieuw te huren gebouw of een grondige renovatie van het Ferrarisgebouw. Uit de geagendeerde gunning blijkt dat er wordt gekozen voor inhuring van één of twee kantoorgebouwen. Om procedurele redenen wil de bevoegde minister Liesbeth Homans voorlopig niet meer informatie kwijt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: actua, Vlaamse overheid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni