Waterverbruik stijgt met 25 procent

© Thinkstock

Sinds het begin van de week verbruiken de Brusselaars een kwart meer leidingswater dan normaal in deze tijd van het jaar.

Sinds het begin van de maand ligt het verbruik 15 procent hoger, met nog eens een extra stijging deze week. Dat schrijven La Libre en La DH. Sinds 23 juli steeg het verbruik nog meer, tot een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Waterbedrijf Vivaqua vermoedt dat de maandelijkse consumptie deze maand 350.000 kubieke meter zal bedragen, terwijl het totale volume normaal gezien onder de 300.000 kubieke meter zakt in juli. 100.000 kubieke meter daarvan is bestemd voor Vlaanderen.

De oorzaak van het meerverbruik is natuurlijk de hitte, die ervoor zorgt dat er meer gedronken, gewassen, gesproeid en gedoucht wordt.

De Brusselse waterreserves zijn nog toereikend, klinkt het in de kranten. Het Brusselse water komt grotendeels uit Wallonië en het waterpeil is daar nog steeds aanvaardbaar. Toch steunt Vivaqua de oproep van het Gewest om spaarzaam om te gaan met leidingwater.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?