Brusselaars gevraagd spaarzaam om te gaan met water

© AntonWikimedia Commons

Brussels minister van Leefmilieu en Energie Céline Fremault (CDH) vraagt aan de Brusselaars om spaarzaam om te gaan met hun waterverbruik. Een tekort aan water is er evenwel niet.

In Brussel is er in tegenstelling tot in Vlaanderen en Wallonië weinig water dat gebruikt wordt voor irrigatie. Het waterverbruik in Brussel gaat vooral naar de huishoudens en in de vakantie zijn er ook minder Brusselaars in de stad.

"Het wateraanbod voor de Brusselaar is gegarandeerd, maar de situatie wordt van nabij opgevolgd. We vragen de inwoners van Brussel wel om spaarzaam om te gaan met water en onnodige verspilling te vermijden", stelt minister Fremault.

Oudste bomen eerst

In de Brusselse parken let Brussel leefmilieu op met het waterverbruik en maakt het een selectie waarbij het eerst de oudste en zeldzaamste bomen besproeit. De nieuwe en jonge aanplanting dreigt daardoor wel verloren te gaan.

De fonteinen van het Brussels gewest worden niet afgesloten en moeten nog altijd als een verfrissingspunt dienen. Op de website van Leefmilieu Brussel werden de openbare fonteinen in kaart gebracht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?