Wie verbreekt het record kerstboomwerpen?

© Felix Goffin
| Zo zag het kerstboomwerpen er vorig jaar uit. Geraken de deelnemers dit jaar verder?

Na de kerstperiode worden kerstbomen vaak overbodig, maar niet in Oudergem. Daar vindt zaterdag de vijfde editie van het kerstboomwerpen plaats. Het is er ondertussen een evenement geworden om naar uit te kijken. De belangrijkste vraag: wordt het record gebroken?

Vijf jaar geleden begon een groep vrienden met het initiatief om de inwoners dichter bij elkaar te brengen en het dorpsgevoel opnieuw tot leven te wekken. Maar het is ook een manier om afscheid te nemen van de kerstperiode. Vroeger werden de kerstbomen namelijk op het plein in brand gestoken, maar dat mag niet meer van de brandweer.

Het concept is heel simpel: Wie de kerstboom het verste werpt, die wint en daar hoort natuurlijk ook een beker bij. Je kan dit zowel doen in vier categorie├źn: mannen, vrouwen, kinderen en groepen. Voor de kinderen worden er twijgjes en kleinere kerstbomen voorzien.

Ondanks het feit dat er elk jaar meer deelnemers zijn, werd het record van de eerste editie in 2015 (8,83 meter) nog steeds niet verbroken. Vorig jaar waren er nochtans 400 deelnemers, terwijl dat er het jaar ervoor 'slechts' 230, en daarvoor 150 waren. De vraag is dus of het de kerstboomwerpers dit jaar wel zal lukken om hun kerstboom verder te gooien.

Wie wil meedoen kan zich namelijk nog steeds inschrijven. Ook wie niet zo sportief is, kan afzakken naar het Pinoyplein. Er zijn verscheidene optredens en voldoende te eten en te drinken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?