Wilde joyride over Prins Leopoldsquare eindigt in crash

© RV
| De heftrucks werden gekaapt en maakten een dolle rit over het Prins Leopoldsquare.

Twee heftrucks die gebruikt werden om zomerfestival Hello Summer af te breken, zijn woensdagavond gekaapt. Joyriders reden ermee over het Prins Leopoldsquare in Laken en brachten verschillende vernielingen aan.

Het incident gebeurde rond kwart over negen op woensdagavond. Een medewerker van het Hello Summer-festival contacteerde de politie. Die was na eigen zeggen een minuut na de oproep ter plaatse, maar op dat moment waren de daders alweer te voet vertrokken.

Volgens een ooggetuige waren er op het moment van de joyride nog kinderen aan het spelen in het park, maar dat kan de politie niet bevestigen. "We zijn op geen enkel moment geïnformeerd dat er personen in gevaar zouden zijn geweest," zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse.

Wel bevestigt de politie dat tijdens de joyride verschillende vernielingen zijn aangebracht. Zo werd een bankje omver gereden, net als een paal met camera van de politie. De heftrucks zijn in beslag genomen voor sporenonderzoek. De politie hoopt zo de daders te kunnen identificeren.

Dit artikel kwam tot stand dankzij een tip van een lezer. Nieuws melden kan via Whatsapp (0489-988.988) of via het formulier op onze website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?