Hello Summer zoekt vanaf donderdag opnieuw Brusselse buitenwijken op

© Hello Summer
| Festival Hello Summer (archiefbeeld).

Het Brusselse stadsfestival Hello Summer zoekt vanaf donderdag opnieuw enkele buitenwijken van de hoofdstad op. Dat meldt de vzw Brussels Major Event, die instaat voor de organisatie. Gedurende de hele maand augustus worden er gratis en in openlucht evenementen voor het grote publiek georganiseerd.

Als eerste komt Neder-Over-Heembeek aan zijn trekken. Buurtbewoners kunnen er van donderdag 6 tot zondag 9 augustus terecht op de Versailleslaan. Vervolgens zijn ook Laken (Modelwijk, van 13 tot 16 augustus) en Ambiorix (Square, van 20 tot 23 augustus) aan de beurt.

De verschillende Stadsdiensten en Brussels Major Events werken samen met tal van lokale operatoren om de bewoners te laten genieten van de zomer in hun stad. Bedoeling is om zo lokale initiatieven van verenigingen, artiesten, jeugdcentra en -huizen en sportclubs te versterken door expertise en technische en logistieke middelen ter beschikking te stellen.

In het stadscentrum van Brussel werden de festiviteiten al in juli op gang getrokken. Hello Summer is de vervanger van Brussel Bad. Speciaal voor deze speciale tijden werd een coronaproof zomerprogramma uitgewerkt, dat geraadpleegd kan worden op de website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?