Park Poétik pakt uit met Silent Disco rond roze opblaaskerk

© Park Poétik
| De roze opblaaskerk komt op een geheime locatie in Vorst of Sint-Gillis.

Een gigantische roze opblaaskerk wordt op 10 en 11 juli de spil van Park Poétik: het zomerfestival in Vorst. Rond de kerk zul je kunnen dansen. In de kerk worden ongewenste normen feestelijk begraven. Waar precies in Vorst of Sint-Gillis deze nieuwe parochie verrijst, houdt de organisatie nog even geheim.

Weer feesten? Het kan! En wel zonder geluidsoverlast voor de buren. Via je koptelefoon zul je tussen drie dj's kunnen wisselen. Hoepels worden op de grond gelegd zodat je in je bubbel veilig kan dansen.

In de kerk vindt dan weer verschillende evenementen onder de noemer 'Funeral of Norms Celebration Party' plaats. Zo is er op zaterdag een speeddate. "Geen romantische speeddate", zegt Lisa Pleysier van Park Poétik, "maar eerder voor mensen die lang hebben binnen gezeten, en het sociaal contact terug willen oppikken."

Zaterdagavond treedt om 22 uur dan weer King Baxter op: "een non-binaire en feministische drag show", klinkt het.

Zondag organiseert het collectief Massagraf 4 verschillende misvieringen - de begrafenis van ongewenste normen. "Dat kan gaan van het begraven van seksisme tot het begraven van koriander op je salade", aldus Lisa Pleysier. Daartoe zal voor de kerk een grote urne geplaatst worden.

Die misvieringen worden afgelost met optredens van Caravan, een collectief van vrouwen die de publieke ruimte terug opeisen. Zij dansen een interpretatie van het welbekende Rosas danst Rosas.

Praktische info vind je op parkpoetik.be. Voor de Silent Disco reserveer je best (gratis) tickets.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?