| Manchester Plage is weer terug om Brussel warmer te maken.

BRUZZ select: onze cultuurtips voor het weekend

Glodie Mungaba
© BRUZZ
05/08/2022

BRUZZ selecteert dit weekend zes uitzonderlijke evenementen voor jou. We hebben ondermeer in de aanbieding: een bijzonder concert, een zomerfestival dat je de adem beneemt, en een dagje Cubaans.

EXPO

Fotograaf Joost Fonteyn stelt zijn 'Belgian Station Secrets' voor in TrainWorld, naast het station van Schaarbeek. Hij fotografeert de verborgen hoekjes en kantjes van de verschillende Brusselse stations: van de kamers van de stationschef, via de koninklijke loges tot de gigantische verlaten hallen en afgesleten houten loketten. Een aanrader voor wie zich al altijd heeft afgevraagd hoe een station er uitziet achter die deurtjes waarop staat "verboden toegang". Lees hier meer over de expo.

BELGIAN STATIONS SECRETS
6/8 > 2/10
TrainWorld
www.trainworld.be

brussel_centraal_-_koninklijke_loge_bruxelles_central_-_loge_royal.jpg

| De Koninklijke Loge in Brussel-Centraal. Intussen is de sofa gerestaureerd

CONCERT

Fluitiste en zangeres Stéphanie Bertrand treedt samen met haar kwartet op in The Music Village. Ze grijpt terug naar de jazz van de jaren '60 en '70. Joel Rabesolo zorgt voor de begeleiding op guitaar. Leden betalen 15 euro, niet-leden 18 euro.

STÉPHANIE BERTRAND QUARTET
7/8, 20.30
The Music Village
www.themusicvillage.com

ZOMERFESTIVAL

Manchester Plage ontwaakt, het meest Brusselse strand van onze hoofdstad. Naar jaarlijkse traditie opent de Vaartkapoen elke zaterdag van augustus de binnenkoer voor een dosis zon, optredens en tentoonstellingen. Dit jaar kijken we ondermeer uit naar de Londenaar Kibir La Amlak en de Nigeriaans-Franse Nai-Jah, bekende namen uit de wereld van roots, reggae en dub wereld. Daarnaast komt ook de in Mexico geboren en in New York wonende Amelia Holt langs, een rijzende ster in de Brooklyn clubscene.

MANCHESTER PLAGE
6/8 > 27/8, 17.00 - 3.00
Manchesterstraat 13-15
www.vaartkapoen.be

manchester_plage_5.jpg

| Manchester Plage, het vakantieoord van Brussel.

DANSEN

Op vakantie gaan naar Cuba terwijl je gewoon in Elsene blijft? Dat kan deze zomer. De culturele dienst van Elsene organiseert een evenement rond traditionele Cubaanse dans. De danseres en choreografe Tatiana Galibus is van de partij en ze wordt vergezeld door Okan Nani, Mosquitos de Matanzas en Alma Cubana. Beweeg die heupen op Afro-Cubaanse ritmes.

ZOMER IN CUBA
7/8, vanaf 14.00
SEE U
www.facebook.com

musique_cubaine.jpg

| Tijdens een zomerfestival met de Danseressen van Alma Cubana Dance.

BEZOEK

Een tip voor wie er met de kinderen op uit wil. In het Museum van het Stedelijk Vervoer kan je ze laten kennismaken met een uitgebreide collectie trams en bussen die de afgelopen eeuw door de straten van de hoofdstad reden. Absolute aanrader: een ritje met een historische tram die je via één van de mooiste tramlijnen van Brussel naar Tervuren brengt.

WANDELING
6/8, 13.00 - 18.30
Tram Museum
www.trammuseum.brussels

Paardentram 7

| De oudste paardentram in het Trammuseum.

RONDLEIDING

Wie door de hoofdstad wandelt kan naar de gebouwen kijken. Of je kan nog een figuurlijk stapje verder gaan en naar de bouwmaterialen gaan kijken. En dat laatste doen ze zaterdag tijdens een wandeling van Klare Lijn. Welke materialen werden gebruikt en voor welke toepassingen en hebben ze de tijd goed doorstaan? Hoe kunnen we ze herkennen, waar komen ze vandaan en wat zijn hun eigenschappen? Het zijn een aantal van de vragen die de gids zal beantwoorden.

Klare Lijn is een vzw die rondleiding met gids organiseert in de stad Brussel, waarbij één specifiek thema centraal staat.

BOUWSTENEN DOOR DE EEUWEN HEEN
6/8, 10.00
Lokettenzaal van Centraal Station

www.klarelijn.be

bouwstenen_2.jpeg

| Bouwstenen door de eeuwen heen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni