Vivian Maier tentoonstelling gaat dit weekend verder in Bozar.

BRUZZ select: dromen, verbeelding én Bob Marley

Glodie Mungaba
© BRUZZ
19/08/2022

De zomervakantie loopt op haar laatste benen, maar het aantal culturele evenementen in Brussel blijft onverminderd groot. Met rood aangekruist in onze agenda dit weekend: een dansfestival gericht op onze dromen, een fototentoonstelling van een Amerikaanse laatbloeier en een hommage aan het icoon van de reggae: Bob Marley.

FESTIVAL

Het Internationaal Festival voor Hedendaagse Dans 'Les Brigittines' is weer terug in Brussel. Het thema van het festival van dit jaar is 'De spiraal van dromen'. De toeschouwers worden uitgenodigd hun fantasie de vrije loop te laten en ook te zoeken naar verbanden tussen de verschillende voorstellingen. Maar met gebruik van dromen en verbeelding als een kompas. Er zijn in totaal 10 optredens gepland en verschillende landen zijn vertegenwoordigd, zoals Duitsland, Canada, Italië en Spanje. Kijk hier meer over het festival.

BRIGITTINES FESTIVAL INTERNATIONAAL
18/8 > 3/9
Brigittinenkapel

www.brigittines.be

FESTIVAL

Ook het Nomadische Theater Festival is terug in de stad. Dit evenement is gewijd aan de straatkunsten en het theater. Jonge artiesten die een boontje hebben voor circussen en marionetten krijgen een centrale rol. Verschillende verenigingen zullen ook aanwezig zijn om op een ludieke en recreatieve manier te vertellen over hun missie. Er zal natuurlijk ook voor wat eten en drank gezorgd worden. Lees hier meer over het festival.

NOMADISCHE THEATER FESTIVAL
18 > 21/8
Ter Kamerenbos
www.festivaltheatresnomades.be

festival_3.jpg

Het Nomadische Theaterfestival, een evenement gewijd aan straatkunst en theater.

EXPO

Wie de Vivian Maier-tentoonstelling in Bozar heeft gemist, krijgt een unieke herkansing. Wie was Vivian Maier? Ze werkte in de jaren 50 als kindermeisje in Chicago en New York. Ze documenteerde nauwgezet de wereld om haar heen, maar bijna niemand zag haar werk tijdens haar leven. Haar hele leven bleef ze anoniem tot in 2007 haar archief werd onthuld: meer dan 120.000 negatieven, super 8 en 16 mm films, geluidsfragmenten, enz. Kijk hier meer over de expositie.

VIVIAN MAIER
> 21/8
BOZAR

www.bozar.be

self-portrait_new_york_ny_may_5_1955.jpg

Vivian Maier documenteerde nauwgezet de wereld om haar heen, maar bijna niemand zag haar werk tijdens haar leven.

CONCERT

One Root treedt op in the Music Village. De band zal ook een eerbetoon brengen aan een van 's werelds grootste reggae artiesten, Bob Marley. Hij stierf in mei 1981 aan kanker maar blijft een belangrijke en invloedrijke figuur. One Root bestaat uit verschillende leden zoals Edwin Théophile op basgitaar, Pascal Hauben ook op gitaar en Jérémie Dupuy op drums en zang. Voor leden is de toegangsprijs 15 euro en voor anderen 18 euro.

ONE ROOT
20/8, vanaf 20.30
The Music Village
www.themusicvillage.com

FESTIVAL

Het Hide & Seek Festival eert traditionele muziek in het hartje van Brussel op bijzondere locaties. Dit weekend geeft het trio Saraï de aftrap op een wel heel bijzondere plek. Zij nemen je mee naar Oudergem en laten muziek in klimhal New Rock. Het festival zal verder nog artiesten verwelkomen uit Estland, Tunesië, Iran, Cuba en Ghana. Elke artiest zal twee keer per avond optreden.

HIDE & SEEK FESTIVAL
21/8
Klimzaal
www.muziekpublique.be

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni