| Het Kunstenfestivaldesarts in 2022, met toen het Kaaitheater als festivalcentrum

Kunstenfestivaldesarts focust dit jaar op relatie tussen taal en politiek

© Belga
27/03/2023

Kunstenfestivaldesarts heeft maandag zijn programma voor 2023 voorgesteld in Les Brigittines, de iconische 17e-eeuwse kapel die als uitvalsbasis voor de 28e editie van het kunstenfestival zal dienen. Thema dit jaar is de relatie tussen taal en politiek.

Het festival vindt plaats van 11 mei tot 3 juni op verschillende locaties doorheen de stad, waaronder C12, het Brusselse skatepark aan de Kapellekerk, Théâtre Royal des Galeries, het Dudenpark bij zonsopgang en vele andere locaties.

Een resem van gekende en minder gekende internationale en nationale artiesten zoekt er op artistieke wijze "de magische tussenruimte van taal", werpt een kritische blik op productiviteit en brengt een politiek tegendiscours in de context van autoritaire regimes.

Internationale artiesten

Op het programma staan artiesten als de Japanse theatermaakster Midori Kurata, de Griekse choreografe Lenio Kaklea, de Poolse theatermaakster Gosia Wdowik en de gevluchte Russische dissidente artieste Victoria Lomasko, alsook Belgische en Brusselse artiesten zoals Anna Teresa De Keersmaeker, Myriam Van Imschoot & Lucas van Haesbroeck, Lara Barsacq, Sarah Vanhee en vele anderen.

Het festival "laat zich inspireren door de hedendaagse artistieke creatie, met bijzondere focus op de relatie tussen taal en politiek en met aandacht voor inclusie", klinkt het.

Samengevat bestaat de 28e editie van het Kunstenfestivaldesarts uit 34 artistieke projecten, gemaakt door 51 mannelijke, vrouwelijke en non-binaire artiesten. 23 voorstellingen zijn wereldpremières, waarvan vier in opdracht van Kunstenfestivaldesarts. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 5 april, online of via het ticketbureau in Les Brigittines.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni