Brosella XXS en concerten van Hello Summer van start

© kmerom
| Concert aan het Groentheater.

Muziekliefhebbers kunnen vanaf donderdag terecht bij het Jazzfestival 'Brosella XXS' en de zomerprogrammatie van de stad Brussel Hello Summer. Het publiek mag zich opmaken voor enkele intieme concerten, want er is maximaal 200 personen toegelaten. Bovendien zijn er strikte veiligheidsmaatregelen van kracht.

Aan de ingang van het Groentheater worden bezoekers per bubbel van maximaal vijf ontvangen. Er is een circulatieplan zodat niemand elkaar kruist. Er geldt een mondmaskerverplichting, handgel is aanwezig en de drank wordt tot bij de muziekliefhebbers zelf gebracht.

Brosella XXS is helemaal klaar om de jazzliefhebber in de schaduw van het Atomium volledig coronaproof te ontvangen. Vier dagen lang zijn er elke dag twee muzieksessies, plus een extra show voor kinderen en hun ouders op zaterdag en zondag. "De meeste concerten zijn uitverkocht, behalve op zaterdag zijn er wel nog plaatsen voor onder meer het kinderconcert", meldt Lua Huyghebaert van Brosella.

Concerten aan Congreskolom

De uitzonderlijke editie van Brosella voegt zich toe aan de Hello Summer-programmatie van de stad Brussel, die georganiseerd wordt door de vzw Brussels Major Events en zo de natuurlijke vervanger is van Brussel Bad. Binnen Hello Summer start er donderdag eveneens een nieuw reeks concerten, in een muziekdorp aan de Congreskolom.

Van 6 tot 30 augustus, van donderdag tot en met zondag, vinden er elke week verschillende concerten plaats in samenwerking met culturele spelers die zich getroffen zien door de coronacrisis. De plaatsen zijn beperkt tot 200 en dus is ook hier reserveren aangewezen. Nog vanaf donderdag zoekt Hello Summer ook de buitenwijken van Brussel-stad op.

Tijdens de rest van de maand augustus volgen er openluchtevenementen. Als eerste komt Neder-Over-Heembeek aan zijn trekken. Buurtbewoners kunnen er van donderdag 6 tot zondag 9 augustus terecht op de Versailleslaan. Vervolgens zijn ook Laken (Modelwijk, van 13 tot 16 augustus) en Ambiorix (Square, van 20 tot 23 augustus) aan de beurt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?