Brosella XXS geniet van schaduwrijke start in Brusselse Groentheater

© kmerom
| Het Groentheater (archiefbeeld).

Brosella XXS, een intieme en gratis editie van het Jazz en Folk festival, palmt van donderdag 6 tot zondag 9 augustus het Groentheater in het Brusselse Ossegempark aan het Atomium in. De openingsavond op donderdag verliep vlekkeloos en van de hitte moeten de toeschouwers geen schrik hebben in het schaduwrijke decor Groentheater.

Binnen de huidige inperkingsmaatregelen in de strijd tegen COVID-19 mogen openluchtevenementen zoals Brosella XXS tot 200 personen ontvangen. Donderdag kwamen er voor het eerste concert 125 muziekliefhebbers opdagen en bij de tweede sessie waren er 175 toeschouwers aanwezig.

"We denken dat de warmte de mensen wat heeft afgeschrikt Maar vanaf 15 uur is er zowat overal schaduw. Je zag dat het publiek en de artiesten echt blij waren. Het is ook best exclusief, want je hebt veel plaats om in het Groentheater te genieten van de concerten," vertelt Lua Huyghebaert van Brosella.

De veiligheidsmaatregelen werden donderdag tijdens de openingsavond erg goed opgevolgd. Alle toeschouwers hadden een masker bij en aan en de specifiek uitgestippelde route die ervoor zorgt dat bezoekers elkaar nooit kruisen, werkte erg goed. Met de hittegolf die over het land trekt, wordt ook rekening gehouden. Het personeel komt constant bestelling opnemen, er zijn petjes voorzien voor de concertgangers en er is een waterfontein waar iedereen zijn of haar drinkbus kan bijvullen.

Wie er graag bij wil zijn op de intieme concerten van Brosella XXS kan dat nog, want voor vrijdag en zaterdag zijn er nog tickets over. Inschrijven is verplicht, maar wel volledig gratis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?