© google | Deze 3D-beelden zijn niet meer terug te vinden met Google Maps.
Awel merci

Brussel (even) niet in 3D op Google Maps

TG
© BRUZZ
21/03/2018

Brussel heeft de laatste weken heel wat diepgang verloren, toch op de kaartenwebsite Google Maps. De 3D-weergave van het gewest is namelijk verdwenen bij een update van de luchtfoto's. Geen zorgen, zegt Google: eind maart wordt virtueel Brussel weer wat minder vlak.

Het is een functie die al een paar jaar beschikbaar is op Google Maps: via je webbrowser kun je heel wat steden bekijken in drie dimensies. Via software slaagt Google erin om beelden diepte te geven: gebouwen, bruggen, bomen... steken de lucht in.

Of staken de lucht in, in Brussel. Want bij een recente update van de luchtfoto's is de 3D-weergave verdwenen. Brussel is al enkele weken slechts te bekijken in twee dimensies. Op de beelden wijst niets er nog op dat het Stadhuis bijna 100 meter hoog is, behalve de schaduw van het gebouw op de Grote Markt.

Grote Markt Google Maps
© Google Maps | De Grote Markt in twee dimensies

De situatie is tijdelijk, zegt Google tegen BRUZZ. Op 28 maart zou Brussel weer een dimensie rijker worden. Wellicht gaat het niet om een terugkeer van de vorige beelden, maar komen er volledig nieuwe exemplaren.

De nieuwe luchtfoto's zijn gemaakt in september 2017. Op de centrale lanen is de werf voor de heraanleg van de voetgangerszone net begonnen, op de Leuvensesteenweg is te zien dat er een groot zinkgat gevuld wordt. Ook de metrokoker onder het gesloopte gebouw van BNP Paribas Fortis bij het Centraal Station is duidelijk te zien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Awel merci, Google Maps, luchtfoto, 3D

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie