Conducteur eigent zich wagon in trein Brussel-Kortrijk toe

treinconducteur_PhotoNews
© Olivier Matthys/Photo News
| Treinconducteur bij de NMBS (archiefbeeld).
© Olivier Matthys/Photo News
| Treinconducteur bij de NMBS (archiefbeeld).

Een treinconducteur eigende zich vrijdagnamiddag in de trein van Brussel naar Kortrijk een volledige wagon toe, waardoor tientallen reizigers recht moesten staan. De NMBS zit verveeld met het incident.

Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws en wordt door NMBS-woordvoerder Bart Crols bevestigd aan onze redactie.

In principe is elke trein uitgerust met een kabine waarin de conducteur zijn materiaal veilig achterlaat. Maar dat was in deze trein, die reizigers van Brussel-Noord naar Kortrijk vervoerde, niet het geval. En dus eigende de conducteur zich een volledige wagon - met capaciteit voor 130 man - toe.

"Maar dat kan dus niet", reageert Crols stellig. "Er zijn genoeg andere plaatsen waar een conducteur zijn materiaal kan zetten. De reiziger mag er nooit hinder van ondervinden. We gaan de conducteur de richtlijnen nog eens meegeven, want zo'n incident is niet voor herhaling vatbaar."

In Brussel namen verschillende reizigers nietsvermoedend plaats in de gereserveerde wagon. Zodra de treinconducteur dat opmerkte, moest iedereen zich ondanks protest verplaatsen. De wagon werd in het station van Gent afgesloten en bleef dicht tot in Kortrijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?