awel merci

Fiets van nieuwe schepen Morenville gestolen voor gemeentehuis

© Ecolo-Groen
| Catherine Morenville, lijsttrekker voor Ecolo-Groen in Sint-Gillis, is schepen van mobiliteit in het nieuwe gemeentebestuur.

De fiets van kersvers mobiliteitsschepen Catherine Morenville (Ecolo) is gestolen voor het gemeentehuis van Sint-Gillis. De politica zit nu zonder vervoersmiddel.

Twee zware sloten konden de fietsdieven in Sint-Gillis niet tegenhouden. Toen Catherine Morenville haar nieuwe werkplek buitenstapte, het gemeentehuis van Sint-Gillis, stond haar fiets niet meer waar ze die had geparkeerd.

"Normaal zet ik mijn fiets altijd in de fietsparking, maar ik was deze ochtend te laat," zegt ze in de krant La Capitale. De schepen heeft klacht ingediend bij de politie.

"Maar ik wanhoop niet. Er zijn camera's die de diefstal misschien hebben gefilmd. Het was geen dure fiets, maar het is mijn vervoersmiddel. Ik rijd niet met de auto, ik gebruik met fiets elke dag."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?