Gezien: de manuele strooier

Bij het woord strooidienst denken we automatisch aan een vrachtwagen met mechanische zoutverdeler. Onderstaand filmpje bewijst dat het ook véél eenvoudiger kan.

zout_strooien.png
© Facebook 'Alertes Contrôles De Police - Infos Bruxelles'
| De strooidienst werd niet gecoördineerd vanuit de gewestelijke overheidsdienst Brussel Mobiliteit aangezien hun strooiwagens allemaal volledig automatisch werken.

Het vriest de stenen uit de grond. Zout strooien is dan meestal het enige wat de wegen nog berijdbaar kan houden. Normaal gezien gebeurt dat met automatische strooimachines, maar gisterenavond dook er op Facebook een filmpje op waarin een man vanuit een strooiwagen eigenhandig zout over het wegdek strooit.

Brussel Mobiliteit is verantwoordelijk voor de coördinatie van de gewestelijke strooidiensten. Woordvoerster Inge Paemen laat aan BRUZZ weten dat het hier gaat om een gemeentelijke dienst aangezien de strooiwagens van het Gewest volledig automatisch werken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?