Brussel Mobiliteit verdrievoudigt capaciteit strooizout met nieuwe opslagplaats

© Belga
12/10/2018

Brussel Mobiliteit, de Haven van Brussel en Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) hebben vrijdag de nieuwe opslagplaats voor strooizout aan de Vilvoordselaan voorgesteld. De capaciteit van de zoutopslagplaats langs het kanaal bedraagt 3.000 ton. Daarmee heeft Brussel Mobiliteit voortaan drie keer meer strooizout voorhanden.

In totaal beschikt Brussel Mobiliteit nu over drie opslagplaatsen - Vilvoordselaan, Delta en Anderlecht - en die zijn samen goed voor een totale capaciteit van 4.500 ton strooizout. De nieuwe opslagplaats aan de Vilvoordselaan is uniek, omdat dankzij de samenwerking met de Haven van Brussel het strooizout over het water wordt aangevoerd.

"Hierdoor zijn voor de levering van strooizout 400 minder vrachtwagenverplaatsingen nodig in het Brussels gewest. Het deed me altijd al pijn dat het zout met de vrachtwagen vanuit Willebroek kwam, terwijl we zo een mooie waterweg zonder files hebben", stelt Alfons Moens, directeur-generaal van de Haven van Brussel.

Op 15 oktober begint voor de wegbeheerders de winterdienst en dus is Brussel Mobiliteit, ondanks het nazomerweer, al helemaal klaar om de wegen sneeuwvrij te houden.

Gemiddeld verbruikte Brussel Mobiliteit over de laatste tien jaar 3.000 ton strooizout per winter. "Dit betekent een aanzienlijke verhoging van onze autonomie tijdens strenge winters. Dankzij de bijkomende capaciteit kan het gewest indien nodig ook de Brusselse gemeenten ondersteunen wanneer ze er een tekort aan zouden hebben", zegt minister Smet.

BRUZZ bezocht vandaag de nieuwe opslagplaats:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Samenleving , Brussel Mobiliteit , strooizout

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni