awel merci

Gezien: fontein Vismarkt manueel bijgevuld

© Marie Nagy
| Sinds dinsdag komt een ambtenaar van de stad Brussel het waterbassin op de Vismarkt vullen.

Opvallend beeld donderdagnamiddag op de Vismarkt: een fonteinbeheerder van Brussel-Stad pompt eigenhandig vers water in de Anspachfontein. Dat doet de man al voor de derde dag op rij, omdat de waterpompen in het bassin niet naar behoren werken.

Het was Brussels gemeenteraadslid Marie Nagy (Défi) die op Twitter de kat de bel aanbond. "Dagelijks moet het water in de fontein bijgevuld worden, omdat de waterpomp door Winterpret beschadigd zou zijn", tweette ze. Aan onze redactie vertelde Nagy dat het water om onduidelijk redenen wegloopt.

Het kabinet van schepen van Stedenbouw en Patrimonium Geoffroy Coomans de Brachène (MR) bevestigt dat het waterbassin sinds dinsdag manueel bijgevuld moet worden. "De waterpompen van de Anspachfontein worden vervangen wegens ouderdom. Daardoor vloeit er water uit het bassin", legt woordvoerster Aline Glaudot aan BRUZZ uit. Of dat iets met Winterpret te maken heeft, kon ze niet zeggen.

Wie de fonteinvuller nog aan het werk wil zien, heeft tijd tot vrijdag. "Als alles correct verloopt, zijn de herstellingswerken aan de waterpomp vrijdag klaar. Dan zal het water opnieuw automatisch aangevuld worden", aldus Glaudot.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?