Gezien: puin op Flageyplein weggemoffeld

© SN/BRUZZ
| Werkmannen verstoppen het puin op Flagey achter groene hekken.

Het puin op Flagey, na de ontploffing in de ondergrondse parking, is nog steeds niet weggeruimd. De gemeente Elsene en het Gewest kissebissen over wie verantwoordelijk is. Het puin wordt dan voorlopig maar verstopt achter groene hekken.

De gemeente Elsene en het Gewest raken het niet eens over wie er verantwoordelijk is voor het puin waarmee het Flageyplein na de explosie van eind december nog altijd bezaaid is. Volgens de gemeente is het aan het Gewest om de brokstukken op te ruimen, het Gewest verwijt de gemeente dan weer dat ze het proces zelf onnodig vertraagt.

Zoals we vorige week schreven, zijn de brokstukken van de ontploffing op het Flageyplein een maand na de explosie nog steeds niet opgeruimd. Het Gewest liet toen weten dat het puin er nog ligt omdat de verzekeringsexpert nog een rapport moet opmaken. De aanstelling van die expert liep volgens het kabinet van bevoegd Brussels minister van openbare Werken Pascal Smet (SP.A) vertraging op omdat de gemeente eerst zelf een expert had aangeduid.

"Wij hadden ook liever het puin al weggehaald", vertelt Mathias Dobbels, woordvoerder van bevoegd minister Smet. "Elsene heeft via hun verzekering een expert aangesteld, maar die mag van de gemeente enkel voor hen werken waardoor we geen inzage krijgen in de verslagen en ze dus ook niet kunnen gebruiken. Jammer, want daardoor is er vertraging en heeft Brussel Mobiliteit uiteindelijk zelf een expert moeten aanstellen."

Gemeente wijst met vinger naar Gewest

De gemeente werpt de bal nu terug in het kamp van het Gewest. "Het Gewest heeft onmiddellijk ingestemd met de verwijdering van het puin, aangezien het de beheerder van het plein is", zegt burgemeester van Elsene Dominique Dufourny.

"Verschillende marktkramers hebben hierdoor in het weekend geen plaats meer op het plein en het elektriciteitsprobleem moet nog opgelost worden.” Intussen heeft de gemeente minister Smet al tweemaal aangesproken via briefwisseling, waarvan een laatste keer op 11 januari. Een reactie blijft volgens Dufourny uit.

Intussen bekijkt minister Smet wel of de plek en het puin niet beter afgeschermd kunnen worden. "Was er meer bereidwilligheid tot samenwerking en het aanstellen van een gemeenschappelijke expert, dan zou deze vertraging niet nodig zijn", besluit Dobbels.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar nieuws@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?