Man met mondmasker veegt spuug af in metrostel

De video gaat viraal op sociale media.

Een video van een man die op de Brusselse metro zijn mondmaskertje afneemt, met zijn hand in zijn mond gaat om vervolgens zijn speeksel af te vegen aan een steunpaal, gaat viraal op sociale media. De MIVB nam het metrostel maandagavond uit dienst en desinfecteerde het metrostel.

In de bewuste video op Twitter zie je een man met mondmasker en blikje bier in de hand. Niets aan de hand, zou je denken. Tot hij plots zijn mondmasker afzet, met zijn vingers over zijn gehemelte gaat en wat spuug achterlaat op een steunpaal. Hoogst opmerkelijk in tijden van opperste waakzaamheid voor de verspreiding het coronavirus.

De MIVB laat weten dat de man bevraagd werd door bewakingsagenten en aangehouden door de politie. Hij zou in dronken toestand verkeerd hebben. Het met speeksel bekladde metrostel werd uit dienst genomen en gedesinfecteerd. "Wij kuisen onze metrostellen ook elke dag", zegt een woordvoerster van de MIVB.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?