Manneken Pis plast de hele dag melk

© Dierenartsen Zonder Grenzen via Twitter
| Manneken Pis plast de hele dag nog melk in een Afrikaans veehouderskostuum.
Updated: 01-06-2018 - 11:11

Manneken Pis plast vrijdag in het kader van de Wereldmelkdag de hele dag melk. Dat doet Brussels bekendste standbeeld in het tenue van een Afrikaanse veehouder. De Belgische ngo Dierenartsen Zonder Grenzen vraagt met de actie aandacht voor het belang van melk in Afrika.

Melk is in Afrika een belangrijke bron van voedsel en inkomsten, want liefst 1 miljard Afrikanen leven van de veeteelt. In sommige woestijnachtige gebieden is het vaak de enige manier om te overleven en dat maakt melk essentieel in de strijd tegen armoede en honger.

Aangezien melk een van de weinige eiwitbronnen is in Afrika, leidt een gebrek hieraan vaak tot ondervoeding. Door tekorten aan gras, water en dierengezondheidszorg produceert een koe tijdens het zes maanden durende droogseizoen nog geen liter melk. Ter vergelijking, een Belgische koe zorgt gemiddeld voor 25 tot 35 liter melk per dag. In Afrika ligt het gemiddelde op 2 tot 3 liter.

Toevallige passanten krijgen vrijdag nog tot 14 uur een gratis glas melk van Fairebel, het merk van de Belgische boerencoöperatieve Faircoop.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?