Manneken Pis trekt voor het eerst in zijn bestaan een jurk aan

© Belga
10/10/2023

De wikkeljurk van de Belgisch-Amerikaanse ontwerpster Diane von Furstenberg viert haar vijftigste verjaardag en dat zal Manneken Pis geweten hebben. Voor het eerst in zijn geschiedenis heeft het standbeeldje dinsdag een jurk aangemeten gekregen. Dat is gebeurd in aanwezigheid van burgemeester van Brussel Philippe Close en Von Furstenberg zelf.

"Nooit had ik geloofd dat een van mijn creaties op een dag gedragen zou worden door Manneken Pis. Ik heb in Brussel gewoond, dus het idee om een jurk te maken voor een van de symbolen van de stad is een grote eer. Ik ben er erg blij mee," zei Von Furstenberg, die in de hoofdstad geboren is. "Deze jurk, die vandaag gedragen wordt door Manneken Pis, symboliseert misschien zijn fluïditeit. Hij kan zich eenvoudigweg kleden zoals hij wil," voegde de ontwerpster nog toe.

De jurk is gemaakt van zijden jersey met een groen-witte print en gebaseerd op een origineel model uit de jaren zeventig. Dit model zal tot 7 januari te zien zijn in het kader van de tentoonstelling Diane von Furstenberg. Woman Before Fashion in het Mode & Kant Museum in Brussel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni