Onvindbare Steenkoolkaai krijgt straatnaambord

© Google Maps
| De Steenkoolkaai is slechts 120 meter lang, maar staat wel te boek als officiële straat.
Updated: 04-06-2018 - 16:38

Is het u al overkomen dat u de Steenkoolkaai in het centrum van Brussel niet terugvond? Dat kan, want de straat in de Kaaienwijk heeft helemaal geen naambord. Bewoners van de Steenkoolkaai kwamen onlangs tot die vreemde vaststelling, nadat een technieker een uur lang naar de straatnaam had gezocht. Schepen Els Ampe (Open VLD) maakt er werk van, zegt ze maandag aan BRUZZ.

De Steenkoolkaai is de eenrichtingsstraat tussen de fontein op de Vismarkt en de Vaartstraat. De kasseiweg is slechts 120 meter lang.

"Akkoord, onze straat is kort, maar toch lang genoeg om op de twee hoeken een bord te plaatsen", zegt buurtbewoner Erik Struys vrijdag aan BRUZZ.

"We vroegen ons al jaren af waarom vrienden, kennissen en andere bezoekers het soms moeilijk hebben om ons adres te vinden."

Het gebrek aan een straatnaambord viel Struys recent pas op. Een technicus kwam een uur te laat, omdat hij de naam van de Steenkoolkaai nergens terugvond.

"Gelukkig weten we zelf waar we wonen", grapt Struys, die de bevoegde schepen Els Ampe (Open VLD) aanschreef over het probleem.

Haar woordvoerder laat maandag aan onze redactie weten dat de straatnaamborden besteld zijn. "Het zal ongeveer een maandje duren voor ze er ook effectief hangen", klinkt het bij het kabinet van Ampe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?