Opgelet voor oplichters en hun 'tijgerliefdadigheid’

© Derrick Brutel / Wikimedia Commons

Er zijn valse inzamelaars op pad in Brussel. Dieren-vzw Veeweyde uit Anderlecht waarschuwt voor mannen die in hun naam aan de deur geld komen vragen voor tijgers. “Maar pas op, dat is een zwendel. Wij kennen deze mensen niet.”

De oplichters zijn de voorbije dagen gespot op de Hugo Van der Goeslaan in Oudergem, in de De Fréwijk in Ukkel en in Elsene. Ze stellen zich officieel voor als leden van de Koninklijke Vereniging voor de Bescherming van Dieren Veeweyde.

“Maar pas op, dat is een zwendel. Wij kennen deze mensen niet en doen zelf nooit deur-aan-deur-inzamelingen,” waarschuwt de vzw op haar Facebook-pagina. “Deze mensen vragen blijkbaar cash geld om tijgers te helpen.”

Deur-aan-deur geld inzamelen is legaal in België, maar de regelgeving is strikt. Zo moet de inzamelaar zich altijd kunnen identificeren met een officieel document. En vooral: hij of zij mag nooit cash geld vragen. Als dat toch gebeurt, moet er dus een belletje gaan rinkelen. Je belt dan best de politie op het nummer 101, of op dat van de lokale dispatching.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?