Brussel Helpt haalt eindbedrag van 53.198 euro

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 19 december 2018

De jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ heeft dit jaar in totaal 53.198 euro ingezameld. Dat maken collega’s Celine en Bram bekend tijdens de Warmathon in het Koning Boudewijnstadion. Doucheflux was ook één van de goede doelen waarvoor mensen konden gaan hardlopen.

Het is de vijfde editie van de Warmathon, een benefietactie van de radionetten van de VRT. Ook de vzw Doucheflux staat in de lijst met vzw’s die mensen konden steunen. De Warmathon vertrekt en begint in het Koning Boudewijnstadion en passeert ook langs het het Atomium.

Eerder haalde de actie Brussel Helpt al 45.303 euro op via de Grootste Spaghettislag ter Wereld. Dat geld kwam er dankzij 65 spaghettiteams en 3.192 spaghetti-eters. Naast de inkomsten uit de spaghettiverkoop droegen ook bedrijven en scholen hun steentje bij. Aan de VUB namen bijvoorbeeld ruim 1.300 studenten deel aan de spaghettislag.

De opbrengsten van Brussel Helpt en de Warmathon gaan naar Doucheflux. Dat is een vzw die naast douches voor daklozen ook kluisjes en wasdiensten aanbiedt, net als tal van ateliers voor daklozen. De vzw ijvert ook voor een ambitieuzer beleid zake dakloosheid, met een focus op huisvesting voor daklozen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?