Daklozenorganisatie kaapt website Bruss'Help

© Droit à un toit / Recht op een Dak
| De daklozenorganisatie nodigt Bruss'Help uit om een symbolische euro over te dragen in ruil voor de eigendomsrechten van de site.

Om de Brusselse regering te wijzen op het belang van huisvesting voor dak- en thuislozen, kaapte de organisatie 'Recht op een Dak' de websites van Bruss'Help, het nieuwe GGC-agentschap rond dakloosheid. Voor een symbolische euro worden de domeinnamen weliswaar teruggegeven. "Daarmee onderschrijven de autoriteiten ons engagement om dak- en thuisloosheid te voorkomen."

Met de start van de Winteropvang wordt ook Bruss'Help boven de doopvont gehouden. Die gloednieuwe vzw zal daklozen doorverwijzen naar de juiste instellingen, maar ook onderzoek voeren naar dak- en thuislozen en hulpverlening in Brussel. Bruss'Help, opvolger van La Strada, moet daklozenorganisaties met andere woorden ondersteunen.

Een van die organisaties, Droit à un Toit / Recht op een Dak, zet Bruss'Help meteen op scherp. De vzw kocht de domeinnamen brusshelp.be en brusshelp.brussels op. "Met die strategische zet laten we aan het nieuwe agentschap meteen weten wat onze verwachtingen zijn", legt Daan Vinck uit aan BRUZZ.

Structurele maatregelen gevraagd

Recht op een Dak vraagt van Bruss'Help om niet al zijn middelen te investeren in urgentie. "Wij ijveren voor structurele en duurzame antwoorden op de dak- en thuislozenproblematiek. Dat kan door bij uitstek in te zetten op preventie en behuizing."

Vinck legt uit dat het altijd de bedoeling was om de websites terug te geven. Via een overschrijving vraagt Recht op een Dak om een symbolische euro in ruil voor de domeinnamen. "Maar door het betalen van die euro onderschrijft Bruss'Help hetzelfde engagement als ons, namelijk om dak- en thuisloosheid te voorkomen en zo snel mogelijk te laten beëindigen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?