DoucheFLUX: ‘Vroegen al langer korting aan Vivaqua’

© DoucheFLUX
| Uit het activiteitenverslag van DoucheFLUX van 2018: vrijwilligers helpen daklozen in het Zuidstation.

Daklozenorganisatie DoucheFLUX reageert opgetogen op de nieuwe korting van Vivaqua, die hen 3.000 euro per jaar zou besparen. “We vroegen eind februari al een tegemoetkoming op de waterfactuur, maar kregen toen geen respons.”

“Uiteraard zijn we blij met dit nieuws,” zegt Elisabeth Mareels van DoucheFLUX, over de korting die watermaatschappij Vivaqua wil aanbieden aan wasdiensten voor daklozen. Op hun jaarlijkse waterfactuur van 6.000 euro betekent dat een besparing van 3.000 euro.

“We zijn al langer vragende partij voor korting op onze waterfactuur,” vervolgt Mareels. “Eind februari namen we daarvoor contact op met Vivaqua, maar kregen toen geen respons. We zijn opgetogen dat onze vraag nu beantwoord wordt. Alleen jammer dat we het nieuws eerst via de pers moeten vernemen.”

Mareels hoopt dat ook de kleinere spelers met douches voor daklozen niet uit de boot vallen. “Het Fonteintje bijvoorbeeld heeft maar een vijftal douches. Maar ook zij roeien met de riemen die ze hebben, en alle beetjes besparingen zijn welkom.”

Steun Brussel Helpt ten voordele van DoucheFLUX. Neem op zaterdag 30 november 2019 deel aan de Grootste Spaghettislag ter Wereld en maak of eet spaghetti met al je vrienden! Schrijf je in via brusselhelpt.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?