— Brussel kiest in jouw gemeente

Brussel Kiest 2018

Brusselse CD&V zet in op respect

© CD&V Brussel
| Met in totaal 67 kandidaten verspreid over de 19 gemeenten trekt CD&V naar de Brusselse kiezer.
Updated: 27-08-2018 - 18:51

Respect voor elkaar. Dat is de boodschap waarmee de Brusselse CD&V op 14 oktober naar de kiezer trekt. De christen-democraten stellen zich met 67 kandidaten verkiesbaar in alle 19 gemeenten van het Gewest. “Onze ambitie is om in elke Brusselse wijk en gemeente mee het verschil te maken.”

CD&V koos ervoor om geen algemeen Brussels partijprogramma op te stellen. “De accenten zijn in elke gemeente verschillend”, verklaart staatssecretaris Bianca Debaets, die in Brussel-Stad de tweede plaats inneemt op de kartellijst CDH-CD&V. Het kopstuk stelde in Zinnema in Anderlecht de lokale kandidaten voor.

Toch is de teloorgang van het respect tussen burgers een duidelijke evolutie die de meeste CD&V-kandidaten zorgen baart. “Door beter te communiceren met de buren, kunnen al heel wat problemen opgelost raken”, zegt Benjamin Dalle, voorzitter van CD&V Brussel. Hij komt op in Molenbeek, op plaats drie.

Sterkere buurten

Zowat alle lokale kopstukken halen de ontwikkeling van een sterke buurtwerking als agendapunt aan. “De buurten zijn de weg vooruit", stelt Dalle. "Via schoolstraten kan je kinderen deels weghouden van slechte lucht. En wijkagenten spelen een belangrijke rol in de veiligheid."

De christen-democraten geloven in het engagement van de burger om lokale verwezenlijkingen tot stand te brengen. “Onze ambitie is om in elke Brusselse wijk en gemeente het verschil te maken”, aldus Debaets. “Daar zetten we diverse kandidatenlijsten tegenover waarop alle lagen van de samenleving vertegenwoordigd zijn.”

Oplossingen

In de gemeenten waar CD&V-kandidaten verkozen worden komt verandering, belooft de partij. “CD&V neemt haar verantwoordelijkheid op. Dat zit in onze genen en behoort tot onze traditie. Wij zijn geen partij die alleen maar kritiek levert, maar vooral ook oplossingen biedt”, sloot Debaets af.

Debaets is het CD&V-kopstuk in Brussel-Stad, in tandem met ex-journalist Alex Puissant die voor het eerst opkomt. “Wij moeten allemaal echte stadspatriotten kunnen worden. Daarom is er nood aan een nieuwe wind”, aldus Puissant, die de 19e plaats krijgt, pal naast Debaets bovenaan de tweede kolom.

“De Brusselaar moet opnieuw mee zijn met de politiek. Neem nu de voetgangerszone. De mensen wisten niet eens wat er zou aangelegd worden”, hekelt Puissant. “CD&V verwacht ook veel actieve inzet van de burger. Alleen samen kunnen we de samenleving gestalte geven. Politici kunnen de goede gist zijn, maar de burger moet zelf ook meedoen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?